Veľakrát som sa snažila doma o zdravý koláč, aby sme po maškrtení nemali výčitky svedomia. Žiaľ, väčšina receptov boli zložité alebo boli ingrediencie veľmi ťažko zohnateľné. Tak som sa odhodlala a priniesla vám jednoduchý recept na nepečený cheesecake, ktorý si zvládne urobiť doma každý laik.
Obsah článku
Receptík
Na plnku:
- 600g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu
- 400g smotanovej nátierky light
- 100g holandského kakaa
- 150g trstinového cukru (alebo xylitolu)
- 30g 100% želatíny v prášku
- 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať)
- 3 PL vriacej vody
Na korpus:
- 200g ovsených vločiek
- 2 PL medu
- 2 PL roztopeného kokosového oleja
- 5 PL vody
Ako na to:
- Vločky, med, roztopený kokosový olej a vodu si spolu rozmixujte tak, aby bolo cesto jednotné, mazľavé.
- Toto cesto roztlačte na spodok a mierne po bokoch tortovej formy (priemer 25 cm).
- Grécky jogurt, smotanovú nátierku, kakao, trstinový cukor (alebo xylitol) a proteín rozmixujte ručným mixérom dokopy.
- V menšej nádobe si zmiešajte želatínu s vriacou vodou a miešajte, kým sa želatína nerozpustí.
- K tejto zmesy pridajte 2 lyžice čokoládového krému a poriadne premiešajte.
- Želatínovú hmotu rozmixujte mixérom s celým čokoládovým krémom.
- Hotový čokoládový krém vylejte na pripravený korpus a uhlaďte.
- Ozdobte ovocím a mätou podľa vlastnej chuti a odložte do chladničky na 3 hodiny.
Prajem dobrú chuť.