Chutný ovocný cheesecake od Igiho

Korpus:
100g ovsených vločiek (pomleté)
50g zmes pomletých orechov
50g masla
1 lyžica medu

Tvarohový základ:
500g tvarohu (odtučnený)
2 lyžice medu
3 vajíčka (oddeliť zvlášť žĺtka/bielka)
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Citrónová kôra (podľa potreby)
Čerstvé alebo mrazené ovocie (podľa chuti) cca 1 bal. mrazeného kukuričného škrobu (podľa potreby)

Korpus:
Dáme si rozpustiť maslo. Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme hustú hmotu ktorú následne uložíme na dno formy. (ak chcete mať korpus aj po bokoch, treba dať raz takú dávku surovín) Pečieme cca 10-15 min. na 150° (záleží od rúry). Po upečení dáme vychladiť.

Tvarohový základ:
Ovocie si rozvaríme, pri varení pridáme 2 lyžice medu. Ešte horúce ovocie rozmixujeme (ja po rozmixovaní ešte precedím kvôli jahodám alebo malinám, aby bol krém hladký a čistý). Po rozmixovaní ešte riadne prevaríme. Je dôležité, aby bolo ovocie husté. Keby je riedke tak nám nevyjde tvarohový základ, alebo prípadne zahustíme kukuričným škrobom.

Ovocie dá koláču výraznú farbu a samozrejme chuť. Dáme poriadne vychladiť, nemôžeme pridať do tvarohu teplé, pretože sa nám krém zrazí!
Oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme sneh. V miske zmiešame tvaroh, citrónovú kôru, žĺtka , už studené ovocie a kypriaci prášok. Na záver pridáme po lyžiciach sneh. Krém bude trošku riedky ale netreba sa báť. Zmes vylejeme do už upečeného korpusu a pečieme vo vodnom kúpele na 150° 1 hodinu. Následne po hodine vyberieme plech s vodou a pečieme ešte 30 min. (vodný kúpeľ mame nato aby sa nám nespravili bubliny). Na záver necháme vychladiť a dozdobíme ovocím podľa fantázie.

Kuracinka ako chutný obed na Igiho spôsob

150g kuracie mäso
150g zemiakov
Lyžica olivového oleja
Lyzica kečupu
Lyzica horčice
Soľ
Mleté čierne korenie
Kari korenie
Mletá rasca
Čerstvý cesnak
Brokolica

Zemiaky si nakrájame na požadované kúsky, osolíme alebo pridáme korenie na zemiaky. Pečieme na papieri na pečenie 30-45 minút na 200 stupňov alebo podľa trúby, každá pečie odlišne. Medzitým si dáme uvariť brokolicu, vodu mierne osolíme.

Na rozpálený olej vložíme kuracie mäso. Keď sa mäso stiahne tak pridáme koreniny. Mäso necháme smažiť 10-15 minút.
Na záver pridáme rozdrvený cesnak, kečup a horčicu, smažíme ešte 5 minút.

Vločky pre zdravý štart do dňa podľa Igiho

50g ovsených vločiek
20g proteínu ( podľa chuti )
250ml vody
100ml vody do shakeru
Lyžica medu ( alebo sladidlo podľa potreby )

Ovsené vločky vložíme do hrnca s vodou, pri miešaní dosladíme podľa chuti. Medzi tým si rozmiešiame v shakeri protein s vodou. Po zhustnutí kaše vlejeme protein a varíme 5 minút kým kaša nemá krémovú konzistenciu. Najradšej ju podávam s čerstvým ovocím, tým sa nič nepokazí.

Palacinky ako chutný dezert podľa Igiho

2 PL Rozmixovaných ovsených vločiek
1 odmerka proteínu ( v tomto prípade som použil banánoví My protein Whey )
2 vajcia
1 banán
Štipka soli
(podľa fantázie potravinárske bio farbivo bez obsahu cukru)

Všetky ingrendiencie zmiešame spolu. Následne premiešame, ja to rozmixujem mixérom, cesto dostane lepšiu konzistenciu a palacinky majú lepšiu chuť.

Plnka:
Nízkotučný tvaroh zmiešať s lyžicou medu.

Na ozdobu:
Využil som čerstvé ovocie ale aj mrazené ktoré som uvaril a čakal kým sa voda úplne nevyparí aby ovocie dostalo hustú konzistenciu.