Hrášková polievka vždy padne vhod. Mne najviac chutí na jar, keď vyjde slnko, vtáčiky, prvé kvietky a všetko ozelenieva. V tomto prípade aj polievka.
Budete potrebovať:
- 500g hrášku
- 200g ovsených vločiek
- 1l vody
- 1ČL olivového oleja
- 1ČL oregana
- 1ks cibule
- 1ks nízkotučnej smotany
- Soľ
Na servírovanie:
- Ľubovoľný chlieb / nízkotučný grécky jogurt
Ako na to:
- V hrnci si na olivovom oleji opražte cibuľu do sklovita.
- Zalejte vodou a nechajte zovrieť.
- Keď voda začne vrieť, pridajte hrášok, oregano a soľ podľa chuti.
- Polievku varte, kým sa hrášok nerozvarí.
- Zatiaľ si pripravte zátrepku na zahustenie polievky.
- Rozmixujte ovsené vločky na múku a následne zmiešajte so 100ml nízkotučnej smotany.
- Keď je polievka uvarená, odstavte ju z ohňa a rozmixujte ponorným mixérom.
- Do polievky nalejte zátrepku z ovsených vločiek a smotany a pomixujte.
- Nechajte znovu zovrieť a odstavte zo sporáka.
- Chlieb si nakrájajte na malé kocky (ja som použila kváskový) a opečte ho na suchej rozpálenej panvici, kým nestvrdne.
Polievku môžete podávať s nízkotučným bielym gréckym jogurtom alebo s opečeným chlebom a smotanou. Prajem dobrú chuť.