Jemné krémové tekvicové rizoto od Vierky

Talianska klasika s nádychom jesene. Jemné krémové tekvicové rizoto je jedlo, ktoré nás privedie do tej pravej jesennej nálady.

Suroviny:
-120g ryže
-½ pohára hokaido tekvice
-cibuľka
-olivový olej
-muškátový oriešok -štipku
-soľ
-korenie
-¼ lyžičky zázvoru
-tymian
-parmezán
-3dl hovädzí vývar( zeleninový)

Postup:
Na oleji orestujeme cibuľku. Ryžu prepláchneme a pridáme k cibuľke, krátko orestujeme. Podlejeme polovicou vývaru. Ochutíme soľou, korením, tymianom. Premiešame a dusíme. Postupne podlievame zvyšným vývarom. Ku koncu pridáme uvarenú tekvicu, dochutíme zázvorom a muškátovým orieškom. Podávame posypané parmezánom.

Viera Skarbová – Hardcore tréning

SLEDUJTE TOTO A OMNOHO VIAC NA EFITKO
Už ste si zakúpili členstvo? Prihlásiť sa
SLEDUJTE TOTO
A OMNOHO VIAC
NA EFITKO
Už ste si zakúpili členstvo? Prihlásiť sa
Vierka si pre Vás pripravila hardcore workout tréning, v ktorom sa zameria na základné partie tela.
Povieme Vám je to makačka.
Vierka si pre Vás pripravila hardcore workout tréning, v ktorom sa zameria na základné partie tela.
Povieme Vám je to makačka.

Šťavnaté fitness brownies donuty od Vierky

Suroviny:
– 2 veľké jablká
– 3Čl kakaa
– 2 vajcia
– 2Pl špaldovej múky
– 1 vanilkový cukor

Postup:
Jablká očistíme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Vychladené jablká rozmixujeme. Pridáme štipku škorice, kakao, vajíčka, múku, vanilkový cukor. Dobre premiešame. Vylejeme do formy na donuty. Pečieme pri 180ᵒC cca 15-20 minút.

Tip:
Chutia výborne s kešu maslom.

Brokolicová nátierka pre pravých gurmánov

Pridať viac zeleniny do jedálnička nie je nikdy na škodu. Môžeme ju zamaskovať do rôznych podôb. A chutná brokolicová nátierka je skvelý príklad.

Suroviny:
-varená brokolica
-bryndza
-jarná cibuľka
-bylinky podľa chuti

Postup:
Všetky suroviny zmiešame . Podávame na celozrnnom toaste so zeleninovou oblohou.

Krémová šampiňónová polievka od Vierky

Milovníkom húb rozveselí chuťové bunky šampiňónová polievka

Suroviny:
-200g šampiónov
-1-2 väčšie zemiaky
– 1-1.5l zeleninového vývaru
-trochu masla
-1 dcl plnotučného mlieka alebo smotany na varenie
– šalotka
– soľ

Postup:
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle a pridáme šampiňóny. Podusíme do mäkka. Zalejeme vývarom. Pridáme zemiaky a varíme trištvrte hodinu. Po uvarení rozmixujeme na hladký krém. Zjemníme plnotučným mliekom alebo smotanou.

Tip:
Pre výraznejšiu chuť môžeme namiesto zeleninového vývaru pridať hubový bujón.