Korpus:
100g ovsených vločiek (pomleté)
50g zmes pomletých orechov
50g masla
1 lyžica medu

Tvarohový základ:
500g tvarohu (odtučnený)
2 lyžice medu
3 vajíčka (oddeliť zvlášť žĺtka/bielka)
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Citrónová kôra (podľa potreby)
Čerstvé alebo mrazené ovocie (podľa chuti) cca 1 bal. mrazeného kukuričného škrobu (podľa potreby)

Korpus:
Dáme si rozpustiť maslo. Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme hustú hmotu ktorú následne uložíme na dno formy. (ak chcete mať korpus aj po bokoch, treba dať raz takú dávku surovín) Pečieme cca 10-15 min. na 150° (záleží od rúry). Po upečení dáme vychladiť.

Tvarohový základ:
Ovocie si rozvaríme, pri varení pridáme 2 lyžice medu. Ešte horúce ovocie rozmixujeme (ja po rozmixovaní ešte precedím kvôli jahodám alebo malinám, aby bol krém hladký a čistý). Po rozmixovaní ešte riadne prevaríme. Je dôležité, aby bolo ovocie husté. Keby je riedke tak nám nevyjde tvarohový základ, alebo prípadne zahustíme kukuričným škrobom.

Ovocie dá koláču výraznú farbu a samozrejme chuť. Dáme poriadne vychladiť, nemôžeme pridať do tvarohu teplé, pretože sa nám krém zrazí!
Oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme sneh. V miske zmiešame tvaroh, citrónovú kôru, žĺtka , už studené ovocie a kypriaci prášok. Na záver pridáme po lyžiciach sneh. Krém bude trošku riedky ale netreba sa báť. Zmes vylejeme do už upečeného korpusu a pečieme vo vodnom kúpele na 150° 1 hodinu. Následne po hodine vyberieme plech s vodou a pečieme ešte 30 min. (vodný kúpeľ mame nato aby sa nám nespravili bubliny). Na záver necháme vychladiť a dozdobíme ovocím podľa fantázie.